Білий дім нагадав бойовикам про мінські домовленості

Читать на русском
Віце-президент США Джозеф Байден різко розкритикував заяви лідерів бойовиків про наміри взяти під свій контроль додаткові території.

Віце-президент США Джозеф Байден різко розкритикував заяви лідерів бойовиків про наміри взяти під свій контроль додаткові території.

Про це він повідомив у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, передає «Слово і Діло».

«Віце-президент піддав різкій критиці заяви лідерів сепаратистів, що виражають свій намір взяти додаткові території і провести місцеві вибори поза правової бази України в прямому протиріччі з мінським угодами від вересня 2014, і лютого 2015 року», - йдеться в повідомленні Білого дому.

Яресько: кредитори спишуть п’яту частину українського боргуМіністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що кредитори погодились списати 3,8 млрд дол. з 19,3 млрд дол. боргу України.

Крім того, Байден висловив сильну підтримку Україні в проведенні конституційних змін, які будуть сприяти децентралізації та місцевому самоврядуванню.

Також, віце-президент США привітав Порошенка з вдалими переговорами з кредиторами про реструктарізаціі боргів.

У свою чергу, Глава української держави закликав США взяти участь у тісній співпраці з європейськими союзниками і дати рішучу відповідь на спроби РФ спровокувати загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: