Глава Єврокомісії: Росія не виконує Мінські домовленості

Читать на русском
Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що, на відміну від України, Російська Федерація не поспішає виконувати Мінські домовленості.
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що, на відміну від України, Російська Федерація не поспішає виконувати Мінські домовленості.

Про це він сказав під час прес-конференції у Бельгії, де з робочим візитом перебуває і український Президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Я хотів би знову закликати обидві сторони повною мірою виконати Мінські домовленості. І я звертаюся, перш за все, до Росії, оскільки вона, судячи з усього, не виконує свої зобов'язання», – зазначив Юнкер.

План «Б», або Яку стратегію готує команда Президента у разі зриву Мінських домовленостейУкраїнська влада намагається будь-що знайти нові формати вирішення конфлікту на Донбасі. І, здається, керівництво країни готується до тривалого процесу боротьби за відновлення територіальної цілісності України.

У свою чергу, Глава української держави заявив, що жодного Мінська-3 бути не може, а також закликав ЄС продовжити санкції проти Росії.

Глава Європейської комісії та Президент України також закликали російську сторону утриматися від «фейкових» виборів на Донбасі.

Також Петро Порошенко закликав Кіпр і Грецію ратифікувати Угоду про асоціацію, запевнивши Юнкера у якнайшвидшому виконанні Києвом завдань на шляху до впровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: