Ключовими місцеві вибори стануть для областей, які хотіли створити Малоросію – експерт

Читать на русском
Євген Магдакандидат політичних наук

Порядність, патріотизм та професіоналізм — головні критерії, які необхідно висунути для кандидата, що обиратиметься на майбутніх виборах. З областей важливо звернути увагу на ті, які прагнули створити Малоросію.

Про це на прес-конференції на тему запуску спецпроекту «ОБРАНІ» сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає «Слово і Діло».

«Якщо говорити про вибори міських голів, то важливими будуть ті області, які намагалися створити Малоросію. Знаковими вибори будуть у трьох містах: Харків, Дніпропетровськ і Одеса. Там може виникнути серйозне протистояння. Безумовно, не слід забувати про Київ. Говорячи про майбутні вибори, слід також поставити собі запитання: чи це буде кампанія боротьби минулого з майбутнім, чи кампанія, що проводилась завжди?», – аналізує Бала.

Експерт зазначив, що міським головам насправді не надано можливості мати власну більшість у місцевих радах. Попри всі схвальні цитати, що прозвучали щодо закону, він насправді не надає можливості соціальних ліфтів.

«Рішеня про те, що голови, крім селищних рад, можуть обиратись тільки за політичними партіями, створює серйозні перепони для тих, хто не є членом партії», – відзначив Віталій Бала.

Крім того, експерт переконаний, що буде мало міських рад, де матиме більшість одна політична сила, тобто 50%. Це говорить про те, що політичним силам потрібно буде робити так звані коаліції.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій заявив, що закон про місцеві вибори буде підписаний ПрезидентомСказано 19 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Добре це чи погано – час покаже, але хотілося б, щоб наші законодавці, коли ухвалюють закон про місцеве самоврядування, розуміли, що він має полегшити волевиявлення», –резюмував Віталій Бала.

19 червня 2015 року народний депутат України Андрій Парубій пообіцяв, що закон про місцеві вибори буде підписано Президентом після його ухвалення у другому читанні.

Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала, що для того, аби дотримати слова і виконати власну обіцянку, у депутата залишилось 13 днів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: