Турчинов пообіцяв завершити будівництво оборонних рубежів на Донбасі до 15 липня

Читать на русском
Будівництво фортифікаційних споруд на лінії розмежування на Донбасі буде завершено до 15 липня поточного року.

Будівництво фортифікаційних споруд на лінії розмежування на Донбасі буде завершено до 15 липня поточного року.

Про це повідомив секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На превеликий жаль, їх будівництво сильно затягнулося. Але, тим не менш, хочу сказати, що це вже фінальна стадія і до 15 липня поставлено завдання завершити будівництво всіх трьох ліній оборонних рубежів», – сказав Турчинов.

За його словами, це досить серйозна в інженерному плані робота, причому особливо складно було будувати на першій лінії оборони, оскільки робота велася практично під постійним снайперським і артилерійським вогнем, що і вплинуло на темпи будівництва.

Фортифікації на Донбасі: після «копняка» Президента зареєстровані 160 проектів спорудУ Державній архітектурно-будівельній інспекції відзвітували про реєстрацію 160 проектів фортифікаційних споруд на Донбасі.

«Складається серйозна урядова комісія, яка 15 липня розпочинає прийом цих споруд. Але хто не вкладеться у визначений термін, або якщо комісія у складі представників Міноборони, Генштабу та апарату РНБО дійде висновку, що роботи проведені неякісно, ​​то відповідальні за будівництво не нижче заступників голів адміністрацій будуть зняті з посад», – сказав Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що фортифікаційні споруди – це достатньо серйозні інженерні конструкції.

«Завдання, наприклад, залізобетонних вогневих точок і об'єктів укриття – витримувати пряме попадання міни або артилерійського снаряду. В цілому, вибудувана система оборони повинна відбити не тільки наступ російсько-терористичних угруповань, а й наступ регулярних сил російської армії. Таке завдання ми ставимо», – резюмував він.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: