Турчинов: і Крим повернемо, і 100 мільярдів у Росії відсудимо

Читать на русском
Секретар національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не визнає півострів Крим частиною Росії.
Фото: РБК

Секретар національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не визнає півострів Крим частиною Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Зокрема, коментуючи інформацію про те, що Росія нібито запропонувала Україні визнати Крим російським в обмін на списання боргу в $ 100 млрд, Турчинов заявив: «Ми територією не торгуємо. Тому і Крим повернемо, і 100 млрд відсудимо».

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію про те, що керівництво РФ пропонує Україні визнати Крим російським в обмін на списання боргу в приблизно $ 100 млрд, знижку на газ та інші фінансові стимули.

Як відомо, у березні 2014 року Російська Федерація незаконно окупувала і анексувала Кримський півострів. Олександр Турчинов у цей час займав пост в.о. Президента України.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов пообіцяв, що Крим від України не від’єднаєтьсяСказано 17 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Під час окупації півострова Росією, 17 березня, Турчинов божився, що Крим від України не від'єднається. Мовляв, блокування Криму російськими військовими є тимчасовим. Але всі його обіцянки виявилися голослівними – вже наступного дня Росія підписала з незаконною владою АРК договір про приєднання до РФ.

Відзначимо, що буквально відразу ж після цього Турчинов дав ще одну обіцянку, яка поки що має статус «в процесі»: Олександр Валентинович запевнив, що Україна будь-що-будь відновить свою територіальну цілісність.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: