Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 1.07-9.07

Читать на русском

Система народного контролю «Слово і Діло» не припиняє свою діяльність щодо відстеження обіцянок і намірів голів обласних державних адміністрацій та аналізу стану виконання обіцяного.

Зокрема, протягом тижня (з 1 по 9 липня) було зафіксовано 14 нових обіцянок очільників ОДА. Разом з тим, 14 попередніх декларацій губернаторів отримали статус «виконано», а 3 обіцянки так і не вдалося реалізувати.

За вищезазначений період найбільше виконаних обіцянок «Слово і Діло» зафіксувало у губернатора Житомирської області Сергія Машковського. Наприклад, очільник Житомирщини, як і обіцяв, продовжив допомагати Луганській області. Зокрема, ним було реалізовано плани з направлення сантехніки (100 комплектів унітазів) для Луганської обласної лікарні. Завдяки обласній владі мешканка Житомирської області Любов Тимошенко отримала з обласного бюджету кошти на лікування. Також в області розпорядженням голови ОДА були створені міжвідомчі робочі групи для протидії незаконному видобуванню бурштину. Окрім виконання обіцяного, Машковський відзначився однією новою обіцянкою. 1 липня, перебуваючи в Луганській області, він запевнив, що фортифікаційні споруди, будівництво яких закріплене за Житомирською областю, будуть здані в експлуатацію 15 липня.

Губернатор Тернопільської області Степан Барна виконав 2 свої обіцянки. Завдяки його зусиллям було проведено реорганізацію правління департаментів ОДА та створено орган контролю, який займатиметься заходами щодо зменшення тиску на підприємців області.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч також має в активі 2 виконані обіцянки. Так, громада селища Новоселівка повернула через суд свої пасовища для випасу худоби, а сам незаконний дерибан землі в цьому районі припинено. Поряд з цим він пообіцяв, що якщо Південно-Західна залізниця не знизить ціни на пасажирські квитки, він буде змушений звертатися до Антимонопольного комітету з проханням здійснити перевірку підвищення ціни.

По одній виконаній обіцянці в своєму активі мають керівник Луганської ВЦА Геннадій Москаль (тепер в селищі Стаханівець Луганської області їздять машини швидкої допомоги та автобуси), голова Київської ОДА Володимир Шандра (оновив та підписав нові угоди між ОДА та обласною радою дітей Київщини), губернатор Миколаївської області Вадим Меріков (обіцянка щодо стримання сепаратизму в області), очільник Сумщини Микола Клочко (все ж таки вирішив питання утилізації небезпечних відходів у місті Шостка) та голова Херсонської ОДА Андрій Путілов (надалі займається розвитком шкіл плавання в області).

До того ж Клочко та Меріков на цьому не зупинилися та виголосили по одній новій обіцянці. Микола Клочко пообіцяв профінансувати програму створення молочних кооперативів в області, а Вадим Меріков заявив, що проект передачі КП «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» на баланс міста буде готовий восени.

Рекордсменом щодо невиконаних обіцянок цього тижня став голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. Йому, на жаль, не вдалося відновити зрошувальні системи в Устинівському районі області, а в Долинському районі так і не було реалізовано програму із забезпечення населення якісною питною водою. Водночас Кузьменко пообіцяв допомагати сім'ям героїв АТО та запевнив, що обласна влада підтримає приватного підприємця виробів окремих категорів.

Ряд губернаторів України впродовж цього тижня також дали по одній обіцянці. Юрій Ткаченко (голова Черкаської ОДА) пообіцяв віднайти кошти на відбудову черкаського драмтеатру, що згорів, Валентин Резніченко (Дніпропетровщина) пообіцяв до кінця 2015 року провести в області ремонт 6 водопроводів, Григорій Самардак (Запорізька область) пообіцяв розробити нову профільну програму підтримкм аграріїв області, а очільник Волинської ОДА сказав, що виділить 10 мільйонів гривень на будівництво інфраструктурних об'єктів.

По дві нові обіцянки дали Василь Губаль (Закарпатська область) та керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, який пообіцяв презентувати стратегію розвитку Донеччини та запевнив, що селище Широкине безперечно залишиться під контролем української влади.

Підсумовуючи, варто додати, що станом на 9 липня лідерами серед виконання обіцяного є губернатори Харківської (Ігор Райнін – 65%), Черкаської (Юрій Ткаченко – 63%) та Житомирської (Сергій Машковський – 52%) областей.

Аутсайдерами з безвідповідальності виступають керівники Чернівецької (Олександр Фищук – 50%), Кіровоградської (Сергій Кузьменко – 47%) та Київської (Володимир Шандра – 33%) обласних державних адміністрацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: