Меткомбінат Ахметова в Запоріжжі – під загрозою зупинки

Читать на русском
В МК «Запоріжсталь» заявляють про можливе відключення електроенергії підприємству, що може призвести до техногенної катастрофи в місті.

В металургійному комбінаті «Запоріжсталь», що входить до холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова, говорять про тиск держави на їхню роботу та загрозу відключення підприємства від електроенергії, що неминуче призведе до екологічної й техногенної катастрофи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії, передає «Слово і Діло».

Зокрема, сьогодні «Запоріжсталь» отримала від «Запоріжобленерго» офіційне повідомлення про відключення електроенергії.

«Відключення від електроенергії металургійного гіганта призведе до екологічної та техногенної катастроф. Різке відключення систем газо- і водоочищення, агрегатів з величезною кількістю рідкого металу, ємностей і котлів високого тиску загрожує масштабними технологічними аваріями, які можуть нести небезпеку життю та здоров'ю людей», – повідомляють у меткомбінаті.

Разом з тим, 22 травня підприємство було також відключене від системи автоматичного відшкодування ПДВ, і на даний момент борг держави перед «Запоріжсталлю» в частині повернення ПДВ складає 650 млн грн. При цьому, борг самого меткомбінату за електроенергію в рази менший – 98 млн грн, кажуть у прес-службі підприємства.

У «Запоріжсталі» стверджують, що МК завжди був сумлінним платником податків (найбільшим у Запорізькій області) та вчасно сплачував за електрику. При цьому, ліквідація наслідків зупинки виробництва призведе до колосальних затрат коштів і часу на його перезапуск, на що у комбінату просто може не вистачити коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: