Для боротьби з контрабандою в АТО Москаль погрожує мінувати поля

Читать на русском
Контрабанду й корупцію в зоні антитерористичної операції голова Луганської обласної ВЦА пропонує прирівняти до державної зради.
Фото: LB.ua

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розповів про корупційні схеми, які використовують сепаратисти для доставки на територію самопроголошеної ЛНР контрабанди.

Розмови про те, що контрабанда йде в обхід блокпостів, через об'їздні дороги, не відповідає дійсності, заявив Москаль в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», передає «Слово и Діло».

«Звичайно, те, що контрабандисти нібито проїжджають об'їзними дорогами – це нісенітниця. Все йде через блокпости. А якщо існує якийсь шлях через поля, то його потрібно перекопати або замінувати - інакше слідом за контрабандою поїдуть диверсанти і терористи», – заявив губернатор Луганщини.

Москаль також описав чітку схему, за якою діє «пропускна система» для контрабандистів: останні сплачують гроші вартовим на постах або їхньому начальству, чекають, коли настане відповідна зміна – і спокійнісінько доправляють вантажі на територію самопроголошеної республіки.

«Розцінки» на те, що правоохоронці й військові «закривають очі» на заборонений вантаж, залежать від типу товару. «За елітний алкоголь і тютюн, які везуть для Плотницького і для тамтешніх олігархів, контрабандисти платять за весь маршрут від 300 тисяч до 500 тисяч гривень за фуру – від точки до точки прямування. Якщо ж везуть хліб або котячий корм, то, звичайно, набагато дешевше», – розповідає губернатор. Разом з тим, самі водії вантажівок грошей нікому не платять – їм по мобільному повідомляють, яким маршрутом і о котрій годині їхати, констатує Москаль.

Відтак корупцію в зоні проведення АТО голова Луганської ВЦА пропонує прирівняти до державної зради.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», за рік збитки комунальних підприємств за воду, що постачається з Луганської області до так званої ЛНР, склали вже майже 360 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: