Експерт: скандал з Єршовим – апофеоз корупційності ДАІ

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Враховуючи беззаконня на дорогах, іноді складається враження, що система ДАІ в Україні взагалі відсутня.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи питання призначення нового керівництва ДАІ після відставки Єршова.

«Служба ДАІ була найбільш корумпованою завжди і це всі розуміли. Скандал з Єршовим – це апофеоз корупційності установи. Тому не настільки важливо зараз розглядати кандидатів, скільки змінювати саму систему. Україні в цьому сенсі варто орієнтуватися на грузинську модель. Поки даішники будуть брати хабарі, нічого не зміниться. Зараз складається враження, що в Україні взагалі немає системи ДАІ», – вважає політолог.

За його словами, в систему ДАІ на пост керівника повинна прийти людина абсолютно далека від політики.

Водночас народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм переконаний, що відставка Єршова є свідченням того, що помилки визнають.

«Це було єдине правильне рішення. Але позбавити систему керівника не означає її автоматичного очищення. Складно повірити, що мільйонні статки має тільки Єршов. І тепер справою честі для міністра має стати розслідування корупційної схеми в системі ДАІ, за якою гроші стікалися до керівництва. Було б правильно провести ревізію майна всіх безпосередніх підлеглих Олександра Єршова та їхніх родичів і покарати винних. В іншому випадку, нас чекає народження все нових і нових «Єршових», – повідомив він в на своїй сторінці в мережі.

Нагадаємо, у декларації про доходи Єршов приховав шикарний автопарк сім'ї та триповерхову садибу в Києві. Офіційна зарплата чиновника за декларацією за 2013 рік – близько 12 тисяч гривень.

Після гучного скандалу в ЗМІ Єршов подав у відставку. Глава МВС Арсен Аваков задовольнив його рапорт та ініціював службове розслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: