Злочинець, який захопив заручників в Одесі, вимагав приєднати область до Росії – Аваков

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що однією з вимог чоловіки, який захопив заручників в Одесі, було приєднання Одеської області до Росії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що однією з вимог чоловіки, який захопив заручників в Одесі, було приєднання Одеської області до Росії.

Про це Аваков написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За його словами, молодий чоловік, погрожуючи пістолетом і вибуховим пристроєм, захопив у заручники двох молодих дівчат, співробітниць однієї з одеських аптек.

«По ходу переговорів терорист (як пізніше з'ясувалося - житель Одеси Тихомиров Б.Б. 1965 р. н.), висунув наступні вимоги: 1. Вилікувати його хвору матір; 2. Викликати для інтерв'ю журналістів центральних телеканалів: 3. Змінити конституційний лад в Україні і приєднати Одеську область до Росії », - розповів Аваков.

При цьому, у разі невиконання його умов, чоловік обіцяв привести в дію саморобний вибуховий пристрій - вбити себе і заручників.

Глава МВС також зазначив, що спортивну сумку з коробками, з яких тягнулися дроти до пускового пристрою-детонатора з кнопкою, терорист тримав на підлозі між ніг, а сам детонатор – тримав у руці.

«Начальником міліції області генералом Катеринчуком була розроблена і проведена оперативна комбінація. Два спецназівці були переодягнені і перетворені на «журналістів» центральних каналів. Увійшли до приміщення. І на п'ятій хвилині інтерв'ю, вибравши момент, вибили детонатор з рук терориста, разом з полковником Головіним скрутили і обеззброїли його. О 16.05 операція була завершена. Ніхто не постраждав», – розповів деталі операції Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: