Ставши координатором коаліції, Тимошенко матиме реальний шанс повернутись у велику політику – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Тимошенко, якщо за неї проголосує коаліція, дійсно могла би посісти місце координатора коаліції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Дем'янчук, аналізуючи інформацію про те, що координатором коаліції може стати Юлія Тимошенко.**

«Чому координатором коаліції свого часу став Ляшко? Він був керівником невеликї фракції з коаліції. Зараз, оскільки з фракцією «радикалів» складається скандальна ситуація, очевидно, що координатором має стати нова людина. За масштабами політичної фігури Юлія Тимошенко довела, що вона, як птах Фенікс, змогла повернутися у велику політику. Лідер «Батьківщини» насправді могла би зайняти таку позицію, оскільки це дає їй змогу просувати свої ідеї. Але питання: чи обере її коаліція?», – розмірковує політолог.

Крім того, експерт зазначає, що у Порошенка з нею не найкращі стосунки – як політичні, так і особисті.

«Однак зараз Президент не піде на конфронтацію з лідером «Батьківщини». Хоча, звісно, чекати від українського політикуму можна всього, й часом наша політична громада своїми діями нагадує колективного Путіна. Фактично зараз саме фракція «Батьківщини» та її лідер у неминучих суперечках, які будуть між «НФ» та «БПП», може стати на чийсь бік. Кординатор коаліції в будь-якому разі буде, бо якщо цього не станеться – відбудеться розпад коаліції. Наявність координатора – це певний механізм пошуку узгоджень позицій фракцій, що входять до коаліції», – вважає експерт.

Нагадаємо, раніше в ході обговорення законопроекту про зміни до закону про прокуратуру у Верховній Раді лідер «Радикальної партії» заявив про складення повноважень координатора коаліції. Ляшко заявив, що Рада проголосувала за закони, які «фактично реставрують режим Януковича», а фракція «Радикальної партії» не буде «обманювати виборців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: