Поляки натякнули на військову допомогу Україні в разі ескалації конфлікту на Сході

Читать на русском
Міністр закордонних справ Польщі запевняє, що Варшава готова в разі агресивного сценарію на Донбасі допомагати українським військовим.

Ескалація конфлікту на Донбасі може змусити Польщу та її політичних партнерів посилити військову допомогу Україні.

Про це сьогодні під час виступу в польському Сеймі заявив міністр закордонних справ країни Гжегож Схетина, інформує «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Ми не можемо виключати, що в разі поновлення ескалації бойових дій будемо змушені разом з іншими країнами, які оцінюють ситуацію так само, як ми, ухвалити рішення про сильнішу підтримку української держави, включаючи її обороноздатність», – сказав дипломат.

Також Схетина виключив можливість послаблення санкцій проти Росії на даному етапі.

Нагадаємо, наразі у Львівській області тривають навчання української армії та Національної гвардії за участі американських військових. Як зазначив 20 квітня Петро Порошенко, відкриваючи навчання, завдяки успішній боротьбі з корупцією в українських силових структурах, армія домоглася високої довіри з боку західних партнерів України.

Як відомо, 30 березня до вимог Сенату США приєдналися й американські конгресмени, які виступили за надання Україні зброї. Однак остаточне рішення залишається за президентом США Бараком Обамою.

Втім, Україна сподівається не лише на підтримку партнерів, але й на власні сили. Нагадаємо, днями в Міністерстві оборони заявили, що планують протягом 2015 року закупити майже 10 тис. одиниць зброї та 1,7 млн одиниць боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: