Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Монастирський пообіцяв невідкладно презентувати модель використання позаробочого часу поліцейського для додаткового заробітку

3 грудня 2021 року міністр внутрішніх справ Денис Монастирський пообіцяв невідкладно через декілька тижнів презентувати модель використання позаробочого часу поліцейського для додаткового заробітку: «Одною з ініціатив є можливість використання позаробочого часу поліцейського, щоб він міг отримувати можливість додаткового заробітку, наприклад на охороні певних об'єктів. Наразі ми також працюємо над цією моделлю і за кілька тижнів зможемо її презентувати» (відео 2:17).
Не виконано
Сказано 3 грудня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/4TxHZz9L8DA?t=137
  • Лист Нацполіції
  • Запит редакції

Результат

З метою перевірки цієї обіцянки редакція звернулася із запитом до МВС: «Чи було в січні 2022 року презентовано модель використання позаробочого часу поліцейського для додаткового заробітку? Якщо ні, то чи планується запровадження такого додаткового заробітку та в які строки відбудеться така презентація?».

Запит перенаправили в Нацполіцію. З листа Нацполіції від 8 лютого 2022 року стало відомо, що у січні 2022 року презентації моделі використання позаробочого часу поліцейськими для додаткового заробітку не відбувалось.

Враховуючи такі роз'яснення правоохоронного органу, редакція присвоює обіцянці статус «не виконано».