Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Бабак пообіцяв повторно подати законопроєкт стосовно мови навчання іноземних студентів в Україні

7 чеврня 2021 року народний депутат України Сергій Бабак пообіцяв повторно подати законопроєкт стосовно мови навчання іноземних студентів в Україні. "Мене усі положення влаштовують, крім одного. Йдеться про те, що навчання іноземців може бути лише українською чи англійською. Ми подавали законопроект, щоб дозволити і іноземними, який підтримав комітет та Міністерство освіти, але він не набрав достатньо голосів у 1-му читанні, його відправили на повторне перше до комітету, і ми його знову подамо", – сказав депутат.
Виконано
Сказано 7 червня 2021 р.

Джерело

  • https://ukranews.com/interview/2651-sergej-babak-o-distantsionnom-obuchenii-dissertatsii-kivy-profilnom-obrazovanii-legalizatsii
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72422
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3100724-rada-zavernula-zakonoproekt-pro-navcanna-inozemciv-v-ukrainskih-visah.html

Результат

2 липня 2021 року Сергій Бабак разом з іншими депутатами зареєстрував законопроєкт №5727 " Про внесення змін до статті 48 Закону України "Про вищу освіту" щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземців та осіб без громадянства".

Документом передбачається, що для іноземців або осіб без громадянства, які бажають здобувати вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, в окремих групах, що складаються виключно з іноземців та/або осіб без громадянства, навчання може здійснюватися іноземною мовою.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки зареєстрований депутатом законопроєкт за своєю суттю співпадає із вже поданим раніше законопроєктом №3717.

Нагадаємо, законопроєкт №3717 передбачав, що для іноземних громадян, осіб без громадянства, які бажають здобувати вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, навчання може здійснюватися іноземною мовою. При цьому заклади вищої освіти мають забезпечити вивчення такими особами державної мови.