Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла невідкладно спростити доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення

11 листопада 2021 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук пообіцяла невідкладно спростити доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення.
Виконано
Сказано 11 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://kanaldom.tv/zhitelyam-prifrontovyh-territorij-uvelichat-subsidii-na-otoplenie-vereshhuk/
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryadom-vneseno-zmini-do-umov-nadannya-zhitlovih-subsidij-shcho-posilit-riven-socialnoyi-pidtrimki-naselennya

Результат

15 листопада уряд вніс зміни до умов надання житлових субсидій. Так, для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватись з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

Відповідні зміни спростять доступ до програми житлових субсидій громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, а сам розмір субсидії для них суттєво збільшиться, що забезпечить надання допомоги на оплату послуг, у тому числі електроенергії, у достатньому розмірі. Для цього потрібен буде лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».