Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"

Тищенко пообіцяв відкликати законопроєкт №5866 щодо створення умов для розвитку фізичних осіб

29 листопада 2021 року народний депутат України Микола Тищенко пообіцяв відкликати законопроєкт №5866 щодо створення умов для розвитку фізичних осіб - підприємців та підвищення прозорості їх діяльності. Активістка: "Ми просимо вас лобіювати. Навіщо ви його зареєстрували? Ви нічого не робите". Тищенко: "Ні, ні. Я відкличу його. Тепер я його відкличу" (відео 1:00-2:00).
Не виконано
Сказано 29 листопада 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=VMKXH5ZQB3Y&t=102s&ab_channel=%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72652
  • https://www.youtube.com/watch?v=E0ktu86GeRA

Результат

Відповідно до регламенту законопроєкт відкликається без зняття з розгляду для доопрацювання або зі зняттям з розгляду у зв'язку із втратою актуальності шляхом подання ініціатором внесення - суб'єктом права законодавчої ініціативи письмової заяви про це на ім'я Голови Верховної Ради України.

Станом на 21 грудня 2021 року законопроєкт знаходиться на опрацюванні комітету. Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки за 4 тижні депутат не подавав заяву на ім'я Руслана Стефанчука.

Варто додати, що на питання журналіста щодо відкликання законопроєкту Тищенко відповів: "Я подав законопроєкт про ФОПи. Він знаходиться в комітеті... Займатись одним законопроєктом дуже складно... Наші опоненти розуміючи що цей законопроєкт буде в залі і буде проголосований більшість зробили альтернативний". На зауваження журналіста про причини невиконання ним заявленого, депутат відповів: "Я не це мав на увазі. Я ніколи не здаюсь. Я завжди виконую свої зобов'язання" (відео 2:25-4:40). Обіцянка залишається невиконаною, оскільки депутат не зміг чітко пояснити свої дії щодо законопроєкту та уникав прямих відповідей на запитання журналіста.