Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр аграрної політики та продовольства України

Лещенко пообіцяв невідкладно підписати Меморандум із учасниками зернового ринку, що передбачатиме держрегулювання у разі виникнення загроз продовольчій безпеці

24 вересня 2021 року міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пообіцяв у жовтні 2021 року підписати Меморандум із учасниками зернового ринку, що передбачатиме державне регулювання у разі виникнення загроз продовольчій безпеці держави, що мають непередбачуваний характер.
Виконано
Сказано 24 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.epravda.com.ua/columns/2021/09/24/678148/
  • https://minagro.gov.ua/ua/news/minagropolitiki-pidpisalo-z-uchasnikami-zernovogo-rinku-dodatok-do-memorandumu-pro-vzayemorozuminnya-na-20212022-marketingovij-rik
  • Лист Мінагрополітики

Результат

З листа Мінагрополітики від 30 листопада 2021 року стало відомо, що у жовтні-листопаді обіцяний новий (!) меморандум (що передбачає державне регулювання у разі виникнення загроз продовольчій безпеці держави, що мають непередбачуваний характер) – не підписували. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Було підписано лише додаток до меморандуму від липня 2021 року. В документі визначені граничні обсяги експорту пшениці на рівні 25,3 млн тонн.

Після отримання додаткових роз'яснень від пресслужби Мінагро редакція змінює статус обіцянки на «виконано».