Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Монастирський пообіцяв до кінця 2021 року забезпечити використання перших 4 «автомобілів-фантомів», що зможуть фіксувати порушення ПДР

6 вересня 2021 року міністр внутрішніх справ Денис Монастирський пообіцяв до кінця 2021 року забезпечити використання перших 4 «автомобілів-фантомів», що зможуть фіксувати порушення швидкісного режиму транспортними засобами.
Не виконано
Сказано 6 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3310880-policejski-avtomobilifantomi-viidut-na-ukrainski-dorogi-do-kinca-roku.html
  • Лист МВС
  • https://mvs.gov.ua/uk/news/zavtra-na-patrulyuvannya-ukrayinskix-dorig-zastupayut-policeiski-fantomi
  • https://youtu.be/NLEKonchV3U?t=507

Результат

У 2021 році Нацполіція не інформувала про використання перших 4 «автомобілів-фантомів», ні в листі редакції, ні в інформаційних повідомленнях.

Натомість у січні 2022 року стало відомо, що 25 січня на патрулювання українських доріг заступають чотири поліцейські «фантоми». Це автомобілі патрульної поліції, які візуально не відрізнятимуться від інших автомобілів-учасників дорожнього руху. Насамперед – це пересувні комплекси фіксації швидкості транспортних засобів під час руху, які можуть фіксувати до 50 рухомих цілей одночасно.

Враховуючи те, що заявлені міністром терміни порушені, обіцянці присвоєно статус «не виконано». Але по суті обіцянка була «виконана із запізненням».