Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла внести поправки до законопроєкту Президента України про олігархів

29 червня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла внести поправки до законопроєкту Президента України про олігархів. Зокрема йдеться про поправку, яка зніме прив'язку до мінімальної заробітної плати. Питання ведучої: "Ви готові його прийняти і в цілому? Чи Вам необхідні якісь зміни, Вас не все влаштовує? Які зміни Ви вважаєте необхідно тоді внести?" Відповідь Ірини Верещук: "Ні, ми будем голосувати у першому читанні, а потім будемо правками доправляти. Там є деякі технічні неточності. Я уже готова запропонувати, як (наприклад, - ред.) прив'язка до мінімальної заробітної плати, так? Коли обраховуються статки так званих олігархів. А ми пропонуватимемо, тому що ми відв'язуємо тепер від мінімальних заробітних плат усі нарахування, ми пропонуватимемо іншу схему. Це особисто те, що буду робити я", - зафіксовано у відео (0:40 - 1:20).
Не виконано
Сказано 29 червня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/LOJ-vocX5-0?t=41
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72105

Результат

Народний депутат України Ірина Верещук подала 3 поправки до законопроєкту № 5599, які наразі опрацьовуються. Зауважуємо, що подані парламентаркою правки не стосуються зазначеної в ефірі зміни схеми обрахування статків олігархів.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки, хоча сам факт подачі правок був повноцінно та своєчасно реалізований, заявленої Іриною Верещук поправки не було подано до проєкту закону.