Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Бужанський заявив, що не буде підтримувати постанову щодо ситуації в Білорусі з приводу опозиційного журналіста Протасевича

31 травня 2021 року народний депутат України Максим Бужанський заявив, що не буде підтримувати постанову щодо ситуації в Білорусі з приводу затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича. Ведуча: "Скажіть будь ласка, ми сьогодні також обговорюємо ситуацію з Білоруссю, сьогоднішні наші стосунки, тому що Верховна Рада, не знаю, вона збирається голосувати за ще одну постанову стосовно Білорусі. Як ви вважаєте, як би ми мали будувати сьогоднішні свої стосунки з Республікою Білорусь?" Бужанський: "Я як голосував за першу постанову по Білорусі, я вважаю її втручанням у внутрішні справи Білорусі...з іншого боку не розділяю втручатися в справи інших країн. І ось ця постанова, яку внесла фракція "Європейська солідарність" і деякі колеги в тому числі зі "Слуги народу" його підтримали, я не буду за нього голосувати". (відео 34:43 - 35:38) Нагадаємо, що 23 травня 2021 року літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорт "Мінськ". На борту літака знаходився засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. За даними як опозиційних, так і владних білоруських ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак, на якому знаходився Роман Протасевич, сісти в аеропорту Мінська, режимом Лукашенка було піднято військовий винищувач Міг-29.
Виконано
Сказано 31 травня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1iOlAcSFjiI
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/23/novyna/suspilstvo/aeroportu-minska-zatrymaly-zasnovnyka-nexta
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13099

Результат

3 червня 2021 року ВРУ ухвалила проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryinair у Мінську (№5597). Метою проєкту Постанови є схвалення Заяви, якою засуджуються протиправні дії білоруської влади у відношенні білоруського народу та дії, які є порушенням міжнародних правил цивільної авіації та становлять загрозу міжнародній безпеці.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат утримався від голосування даного рішення.