Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко пообіцяв, що фракція "ЄС" буде вимагати збільшення строку заборони імпорту електроенергії з Росії та Білорусі

26 травня 2021 року народний депутат України Олексій Гончаренко пообіцяв, що фракція "Європейська солідарність" буде вимагати збільшення строку заборони  імпорту електроенергії з Росії та Білорусі. Гончаренко: "Сьогодні, наприклад, НКРЄКП припинили імпорт російської і білоруської електроенергії. Правда тільки на чотири місяці, що недостатньо, але хоча б це є. Далі будемо вимагати продовження цього терміну і це має бути безстроково". (відео 2:10 - 2:25) Нагадаємо, що 26 травня 2021 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) заборонила імпорт російської та білоруської електроенергії до 1 жовтня 2021 року.
У процесі
Сказано 26 травня 2021 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=AyC-Beve9kE
  • https://www.nerc.gov.ua/?news=11579
  • https://www.nerc.gov.ua/?news=12031

Результат

29 вересня 2021 року регулятор продовжив до 1 листопада 2021 року термін обмеження доступної пропускної спроможності, що розподіляється на місячних та добових аукціонах на 2021 рік, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства (Російською Федерацією та Республікою Білорусь), до 0 МВт. Надалі питання про продовження заборони імпорту електроенергії з вказаних країн буде вирішуватись в залежності від ситуації з накопиченням палива виробниками електричної енергії, що виробляють електроенергію з використанням вугілля, для належного проходження осінньо-зимового періоду.

Для вивчення більш детальної інформації "Слово і діло" відправило запит.