Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла не підтримувати постанову, яка передбачає у п'ятницю роботу парламентарів у комітетах та округах

28 квітня 2021 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла не підтримувати постанову, яка передбачає у п'ятницю роботу парламентарів у комітетах та округах. "П'ятниця буде вихідною чи ні?" - питання журналіста "От за це ми теж будемо голосувати на позачерговому засіданні, якщо люди проголосують (то буде вихідний - ред.) Я голосуватиму за те, щоб п'ятниця залишалася робочою", - зафіксовано у відео (1:07 - 1:14). Зауважимо, що у понеділок на погоджувальній раді Олександр Корнієнко заявив про пропозицію колег щодо визначення п'ятниці днем роботи у комітетах та округах: "Є пропозиція до колег з усіх фракцій, щоб п'ятницю зробити днем роботи в комітетах і в округах, можливо, хтось буде відправлятися працювати з громадами. Дійсно, питань побільшало. Відповідний проєкт постанови ми сьогодні запропонуємо на одну з позачергових сесій".
Не виконано
Сказано 28 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/jyvud2I6wJY?t=64
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/04/29/novyna/polityka/rada-skasuvala-plenarne-zasidannya-pyatnycyu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12320

Результат

29 квітня 2021 року Верховною Радою було прийнято проєкт постанови про внесення зміни до календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання № 5426, яка передбачає забезпечення 30 квітня 2021 року проведення додаткових засідань комітетів Верховної Ради України.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки Ірина Верещук проголосувала "за" це рішення, чим виявила непослідовність політичної позиції.