Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Секретар Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Бобровська пообіцяла довести справу постачання щодо зіпсованих продуктів для оборонного комплексу до кінця

6 квітня 2021 року народна депутатка України Соломія Бобровська пообіцяла довести справу постачання зіпсованих продуктів для оборонного комплексу до кінця. "Багато в публічному доступі з'явилося зіпсованих продуктів. Більше того, є факти отруєнь цілими військовими частинами. Я знаю точно, коли ми вийдемо на сесійний тиждень, це питання стоїть в порядку денному комітеті нац. безпеки і оборони. Я збираюсь доводити цю справу до кінця. Для мене є неприпустимими такі речі. Готова привезти, буду і в комітет, і Тарану... зіпсовані продукти" (відео 10:00-11:20).
Виконано
Сказано 6 квітня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=xGMRQQtUslg&t=629s&ab_channel=Parlaments%27kyitelekanalRada
  • https://babel.ua/news/62559-nardep-golosu-komitet-radi-rekomenduye-zvilniti-zastupnika-ministra-oboroni-halimona-za-monopoliyu-na-harchuvanni-v-zsu
  • https://www.facebook.com/solomiia.bobrovska/posts/4256450711134479

Результат

15 квітня 2021 року Комітет Верховної ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував звільнити профільного заступника міністра оборони Ігоря Халімона через створення монополії на забезпеченні харчуванням збройних сил України.

30 жовтня 2021 року слідчі Державне бюро розслідувань повідомили про підозру ексзаступнику міністра, але він ще штатний радник міністра Тарана, Ігорю Халімону та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України, які під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутатка сприяла в межах повноважень доведенню справи до кінця, а саме нові договори було укладено, а винним було повідомлено по підозру. Варто зазначити, що депутат не відповідає за роботу правоохоронних органів та не може впливати на судові вироки.