Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Жмеренецький пообіцяв, що склад Кабінету міністрів України змінюватися не буде

10 лютого 2021 року народний депутат України Олексій Жмеренецький пообіцяв, що склад Кабінету міністрів України змінюватися не буде Питання ведучої: "Уряд змінюватися не буде?" Відповідь Олексія Жмеренецького: "Так, він не буде, тому що, якщо ми поглянемо на цифри у розрізі державного боргу, ми побачимо, що державний борг України менше, ніж середній державний борг країн з ринком, що формується у світі. Ми накопили боргів навіть менше, ніж наші країни-сусіди. Якщо ви маєте на увазі динаміку. Тому можна багато спекулювати на тему того, що уряд поганий, що він не справляється. Ми дивимось на цифри. У кризовий рік цей уряд витиснув, що можливо було з економіки", - зафіксовано у відео (31:50 - 32:25). "СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 10 лютого 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/HK0B30qgKnI?t=1913
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/18/novyna/suspilstvo/holovu-moz-stepanova-vidpravyly-vidstavku
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/18/novyna/polityka/vr-sxvalyla-vidstavku-ministra-ekonomiky-petrashka
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/18/novyna/polityka/rada-zvilnyla-krykliya-posady-holovy-mininfrastruktury
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12693

Результат

18 квітня 2021 року Верховною радою було прийнято рішення про звільнення Степанова Максима Володимировича з посади Міністра охорони здоров’я України, про звільнення Криклія Владислава Артуровича з посади Міністра інфраструктури України та про звільнення Петрашка Ігоря Ростиславовича з посади Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Народний депутат України проголосував "за" прийняття цих рішень.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки Олексій Жмеренецький не виявив сталості позиції та фактично не сприяв виконанню обіцяного.