Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"

Василенко пообіцяла оскаржувати повноваження РФ в ПАРЄ

21 січня 2020 року народна депутатка України Леся Василенко пообіцяла оскаржувати повноваження РФ в Парламентській асамблеї Ради Європи. "З наступного тижня, з понеділка, починається чергова сесія парламентської асамблеї ради європи в Страсбурзі і там, я в числі української делегації буду безпосередньо оскаржувати повноваження Російської федерації брати участь в будь-яких обговореннях і будь-яких формах роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи. Росії там не місце", - заявила вона (відео 18:00-18:50).
Виконано
Сказано 21 січня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?t=1083&v=ehvxOiGA0H8&feature=youtu.be&ab_channel=RadaTVchannel
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/01/28/7281501/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/mpz/organizations.perm_delegation?delegation=75
  • https://t.me/oleksiihoncharenko/4938
  • https://gordonua.com/ukr/news/worldnews/ukrajina-oskarzhila-povnovazhennja-delegatsiji-rosiji-v-parje-1536980.html

Результат

25 січня 2020 року українська делегація на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оскаржила повноваження делегації Росії. Україну підтримало 38 делегатів ПАРЄ з 30-ти необхідних для ухвалення рішення. Остаточне рішення ухвалять після доповіді та розгляду висновків на засіданні Асамблеї.

28 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію про підтвердження повноважень російської делегації не запроваджуючи проти неї жодних обмежень. Документ пропонує визнати, що у низці питань Росія відступила від зобов’язань перед Радою Європи й останнім часом додатково погіршила ситуацію. Однак ПАРЄ вирішила не накладати на делегацію РФ жодних санкцій, пояснюючи це "прагненням до діалогу". На засіданні Асамблея відмовилась підтримати поправку України з пропозицією не ратифікувати повноваження делегації РФ. Раніше моніторинговий комітет ПАРЄ відхилив усі українські правки до цього рішення.

На початку сесії ПАРЄ, яка розпочалася 25 січня, українська делегація оскаржила повноваження росіян в Асамблеї.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки будучи членкинею делегації Леся Василенко була причетна до спроб оскаржити повноваження РФ в ПАРЄ.