Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Заступник Керівника Офісу Президента України

Жовква запевнив, що під час офіційного візиту президента Франції до України буде започатковано низку нових економічних проєктів

2 січня 2021 року заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква запевнив, що під час офіційного візиту президента Франції до України буде започатковано низку нових економічних проєктів.
Виконано
Сказано 2 січня 2021 р.

Джерело

  • https://zn.ua/ukr/international/zavdannja-z-troma-vidomimi-.html
  • https://www.president.gov.ua/news/franciya-nadast-ukrayini-12-mlrd-yevro-programnogo-finansuva-72769

Результат

8 лютого 2022 року президент Франції Макрон відвідав з робочим візитом Україну. Цього ж дня стало відомо, що Французька Республіка надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку. «Напрямки, на які можуть бути використані ці кошти, будуть додатково погоджені з французькою стороною й передбачатимуть залучення французьких постачальників та підрядників», – розповіли в офісі президента.

Крім того, підписані документи щодо фінансування та постачання в Україну електровозів компанії Alstom на суму 900 млн євро, постачання пожежно-рятувальної техніки для ДСНС й будівництва патрульних катерів для ДПСУ, на що передбачене окреме фінансування.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».