Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов обіцяє у 2020 році в межах програми "Велике будівництво" додатково побудувати 30 шкіл

1 грудня 2020 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявив, що планує у 2020 році в межах програми "Велике будівництво" додатково побудувати 30 шкіл. "Можу говорити про перше досягнення програми "Велике Будівництво". Сто шкіл - завершено, що є повним виконанням першочергового плану. Створено більш аніж вісім тисяч нових учнівських місць. І загалом ми плануємо перевиконати цю програму в частині шкіл і плануємо побудувати ще додатково тридцять шкіл. І це буде зроблено у цьому році", - сказав міністр Чернишов (відео 2:31-3:01).
Не виконано
Сказано 1 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/_7eGQKPyJcI?t=151
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/oleksij-chernyshov-programa-prezydenta-velyke-budivnycztvo-vykonana-na-vsi-100/

Результат

Враховуючи те, що у 2020 році в межах програми "Велике будівництво" додатково було побудовано лише 14 шкіл, обіцянка отримала статус "не виконано".

29 грудня 2020 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов оприлюднив результати програми "Велике Будівництво". Зокрема, було побудовано 114 шкіл. Раніше в межах відповідної програми планувалось побудувати 100 шкіл. "Особисто для мене має величезне значення, що план "Великого будівництва" на цей рік навіть перевиконано. 114 шкіл, 100 дитсадків та 101 спортивний об’єкт вже готові приймати відвідувачів. І це лише початок", - зазначив міністр Чернишов.

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.