Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков пообіцяв, що Верховна Рада буде продовжувати виконувати свої функції попри будь-які карантинні заходи

30 листопада 2020 року Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пообіцяв, що Верховна Рада буде продовжувати виконувати свої функції, передбачені Конституцією України, попри будь-які карантинні заходи. "Дійсно у нас теоретично можливі зміни у графіку роботи. На відміну від будь-кого Верховна рада ні на карантин, ні на локдаун точно не піде. Можуть бути зміни, так як це робилося раніше... Але Верховна Рада буде продовжувати виконувати свої функції, які передбачені Конституцією України. І я особисто, і думаю колеги також, зробимо все можливе для того, щоб це не повпливало на ті державницькі процеси, які будуть залежати від парламенту України", - зафіксовано у відео (2:11:22 - 2:12:10).
Архів
Сказано 30 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Vf6f1bQyL8w?t=7882
  • https://www.rada.gov.ua/meeting/awt/76

Результат

З 8 січня по 24 січня в Україні було запроваджено режим "локдаун". В цей час ВРУ працювала в режимі роботи народних депутатів в комітетах , комісіях, фракціях і груп.

19 березня 2021 року ВРУ ухвалила постанову і змінила графік роботи. Нардепи підтримали постанову 298 голосами. Наступні тижні парламентарі будуть працювати з виборцями або ж в комітетах. Пленарне засідання заплановане на 13 квітня.

Перший віцеспікер Парламенту Руслан Стефанчук зазначив: "Наразі народні депутати України працюють у комітетах. Рада змінила календарний графік, аби було менше пленарних засідань і не було скупчень....Звичайно, такі епідеміологічні стрибки загальмовують діяльність, але я дуже сподіваюся, що з основними завданнями ми впораємося".

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки "Слово і діло" не може об'єктивно визначити ефективність роботи ВРУ в карантинний час. Зокрема, як само вплинули зміни календарних планів роботи ВРУ на державницькі процеси про які говорив спікер. Тобто, чи вплинули переноси засідань ВРУ чи форма роботи (у комітетах чи в залі) на ефективність роботи ВРУ.