Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський планує найближчим часом внести зміни до Технічного регламенту мийних засобів щодо зменшення вмісту фосфатів

17 листопада 2020 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський заявив, що планує найближчим часом внести зміни до Технічного регламенту мийних засобів щодо зменшення вмісту фосфатів.
Виконано
Сказано 17 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/abramovskyy.roman/posts/198368368447786
  • https://mepr.gov.ua/news/36558.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/717-2008-%D0%BF#Text
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mindovkillya-uryad-obmezhiv-vmist-fosfativ-u-mijnih-zasobah
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/575-2021-%D0%BF#Text

Результат

18 грудня 2020 року було повідомлено інформацію про те, що за рішенням міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, оновлений проєкт технічного регламенту направлено на попередній розгляд та погодження із заінтересованими сторонами. Регламентом запропоновано оновити норми щодо застосування фосфатів у мийних засобах (зниження концентрації фосфатів, фосфонатів та інших сполук фосфору у воді).

Вже на початку червня 2021 року, уряд затвердив постанову «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів». Оновлений український технічний регламент та синхронізація його з Регламентом ЄС «Про миючі засоби» запровадить поетапне обмеження вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах. Це стосується мийних засобів для побутового та промислового прання, миття й очищення.

Враховуючи те, що в терміни менші ніж 1 місяць після завершення умовних термінів, зміни все ж було внесено на рівні уряду, обіцянці присвоєно статус «виконано».

На рівні Міндовкілля все було підготовлено та погоджено ще до червня.