Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань бюджету

Урбанський пообіцяв відправити депутатський запит в правоохоронні органи стосовно передачі флоту "УДП" приватній компанії

7 листопада 2020 року народний депутат України Анатолій Урбанський пообіцяв відправити депутатський запит в правоохоронні органи щодо законності передачі складу морського флоту ПрАТ "УДП" (ред. Українське дунайське пароплавство) приватній компанії.
Не виконано
Сказано 7 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Urbanskij.Anatolij/posts/3202864136488909
  • https://www.facebook.com/Urbanskij.Anatolij/posts/3214296412012348
  • https://urbansky.com.ua/anatolij-urbanskyj-peredacha-flotu-udp-do-statutnogo-fondu-inozemnoyi-kompaniyi-pryzvede-do-zvilnennya-soten-praczivnykiv-i-vtraty-byudzhetom-izmayila-desyatkiv-miljoniv-gryven/?fbclid=IwAR0jiOLgWaFxHOqKN3YBC71qoHOSsvGG5PWgoTN_pAeEKXmvFBc7pkikVMY
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21087

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народний депутат переплутав депутатське звернення з депутатським запитом, між якими є істотна різниця.

11 листопада 2020 року народний депутат Урбанський на своїй сторінці у Facebook опублікував своє письмове депутатське звернення до Прем'єр-міністра України щодо законності передачі складу морського флоту ПрАТ "УДП".

13 листопада 2020 року народний депутат заявив, що він готує звернення до правоохоронних органів стосовно даного питання.

Станом на 2 березня 2021 року на сайті ВРУ опубліковано лише 2 депутатських запити від народного депутата Урбанського, однак жоден з них не стосується тематики даної обіцянки.

"СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Між депутатським запитом і депутатським зверненням є істотна різниця. Запит — це вимога народного депутата або групи депутатів отримати офіційну відповідь на свої питання. Кожен запит розглядається на засіданні Верховної Ради і належним чином фіксується. Депутатське звернення — це письмова пропозиція народного депутата дати офіційне роз'яснення або викласти позицію з порушених депутатом питань. Звернення не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату. На відміну від запиту, на який обов'язково повинен надійти відповідь протягом 15 днів, звернення може бути і зовсім проігноровано, особливо, якщо воно не стосується депутатської діяльності.