Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правової політики

Маслов у передвиборчій програмі пообіцяв запровадити механізм відкликання депутатів, які втратили довіру виборців

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою запровадити механізм відкликання депутатів, які втратили довіру виборців.
У процесі
Сказано 16 червня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html

Результат

16 липня 2020 року Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону №3485 "Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення виборчого законодавства".

Законотворці уточнили й доповнили підстави для відкликання депутата місцевої ради.

Зокрема, серед підстав зазначено: 1) невідповідність практичної діяльності депутата передвиборчій програмі місцевої парторганізації, від якої його обрали, (або програмі партії);

2) невходження депутата до фракції партії, за чиїм списком його обрали, а також вихід з неї.

Ухвалена ініціатива передбачає, що право внести пропозицію про відкликання депутата за народною ініціативою матиме не лише народ, тобто виборці цього депутата, а й місцева організація партії, яка його висунула. Таке рішення осередок повинен буде ухвалити на своїх зборах (конференції) не менш ніж двома третинами голосів присутніх учасників.

Зауважимо, що станом на 27 серпня 2020 року механізм відкликання саме народних депутатів України (ВРУ), які втратили довіру виборців, ще не запроваджений.