Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал обіцяє впровадити довготривалу програму очищення та ревіталізації Тернопільського ставу

8 жовтня 2020 року міський голова Тернополя Сергій Надал у своїй програмі пообіцяв впровадити довготривалу програму очищення та ревіталізації Тернопільського ставу.
У процесі
Сказано 8 жовтня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • Електронний лист начальника патронатного відділу Тернопільської міської ради, помічника міського голови Тернополя Калуш К.
  • https://ternopilcity.gov.ua/news/50905.html
  • https://www.facebook.com/Nadal.Sergij/posts/1882736308577024
  • https://www.facebook.com/Nadal.Sergij/posts/1967220563461931

Результат

Станом на 6 листопада 2021 року у водойму Тернопільського ставу поблизу відпочинкової зони "Циганка" було випущено 1170 кг зарибка коропа. Це наступний етап з виконання заходів Програми з відновлення екосистеми ставу.

Нагадаємо про перебіг подій:

Станом на 26 липня 2021 року продовжується впровадження комплексної програми очистки Тернопільського ставу. Передбачається створення природного стоку, очищення від мулу, сміття та водоростей, реконструкція каналізації та колекторів. За результатами екобіотехнологічного очищення, що проводився у цьому році за допомогою посіву одноклітинних водоростей хлорели і сценедесмуса, у Тернопільському ставі покращилась якість води та зник неприємний запах. За словами мера, наразі збудували новий дощовий колектор з системою механічного очищення, відновлено роботу аераційних фонтанів, проведено механічну очистку та поглиблення дна озера. Також заплановано створення інженерної комунікації від озерця до діючого дощового колектора для пришвидшення руху води та мінімізації її застою. Виготовлення проєктної документації та виконання цих робіт заплановано на 2022 рік. Одним з завершальних етапів очищення Тернопільського ставу буде зариблення водойми, яке заплановано на вересень-жовтень поточного року.