Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Цимбалюк пообіцяв, що фракція підтримає законопроект про відтермінування касових апаратів для ФОПів

3 листопада 2020 року народний депутат України Михайло Цимбалюк пообіцяв, що фракція підтримає законопроект про відтермінування касових апаратів для ФОПів. "Наша команда буде голосувати "за" і вважаємо, що це має стати одним із кроків підтримки громадян України, які в непростих умовах використовують свої заощадження для того, щоб вижити. Я впевнений, що мають бути і інші законодавчі ініціативи, в тому числі на підтримку малого і середнього бізнесу, і ті, які сьогодні оголосив Голова Верховної Ради щодо відтермінування апаратів для ФОПів. Фракція "Батьківщина" буде голосувати "за" і будемо вносити правки до другого читання. Дякую", - виголосив Цимбалюк.
У процесі
Сказано 3 листопада 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7549.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8028
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8205
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70557
  • https://ba.org.ua/batkivshhina-pidtrimala-kompromisnij-zakonoproyekt-shhodo-zaxistu-fopiv/

Результат

4 листопада 2020 року рада провалила голосування за законопроект №4313 про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг.

Цей законопроект передбачає відстрочку, на один рік, обовязкового впровадження касових апаратів для ФОПів.

18 депутатів від фракцій, підтримали цей законопроект, сам Цимбалюк натиснув кнопку "за".

17 листопада 2020 року на голосування в раду було винесено законопроект №4313-д, який мав відстрочити рро для фопів, які не входять до "ризикових" груп. Проте, рада провалила це голосування. Проти цього законопроекту проголосували 20 депутатів фракції з 24.

1 грудня 2020 року рада голосувала альтернативний законопроект, співавтором якого є представниця фракції Альона Шкрум №4439-д. Цей законопроект передбачає відстрочку рро на рік для не "ризикових" груп підприємців. Всі, присутні під час голосування члени фракції, натиснули кнопку "за". Зауважимо, що 13 членів фракції були відсутні під час голосування, відповідно підтримали законопроект менше половини депутатів фракції.

Редакція надіслала запит до Апарату ВРУ, для того щоб з'ясувати, чи були поважні причини для відсутності депутатів під час голосування.