Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський заявив, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з міжнародними партнерами проведе скринінг річки Дніпро

2 жовтня 2020 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з міжнародними партнерами проведе скринінг річки Дніпро в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви.
Виконано
Сказано 2 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/abramovskyy.roman/posts/182189016732388
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mindovkillya-doslidzhuyemo-ukrayinski-richki-na-vmist-specifichnih-zabrudnyuvachiv

Результат

Враховуючи те, що у жовтні 2020 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з міжнародними партнерами провело скринінг річки Дніпро в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви, обіцянка отримала статус "виконано".

21 жовтня 2020 року на сайті Кабінету міністрів України була опублікована інформація про те, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів спільно з проєктом EUWI+ у басейні річки Дніпро вперше провело скринінг забруднюючих речовин. В рамках скринінгу було відібрано 27 зразків поверхневих вод та 5 зразків біоти і донних відкладів. Відповідні зразки будуть проаналізовані на предмет виявлення специфічних забруднювачів, характерних для басейну Дніпра. "Завдяки співпраці Міністерства та проекту EUWI+ у басейні Дніпра вперше проведено скринінг забруднюючих речовин, результати якого покажуть реальний хімічний стан вод басейну Дніпра. У подальшому ці дослідження стануть основою для проведення діагностичного моніторингу у басейні Дніпра та формування переліку басейнових специфічних забруднювачів", - сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.