Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський планує найближчим часом імплементувати закон про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази

21 жовтня 2020 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив, що планує найближчим часом імплементувати закон про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази.
Виконано
Сказано 21 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://mepr.gov.ua/news/36077.html
  • https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/185970.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1329-2020-%D0%BF#Text

Результат

Враховуючи те, що в кінці 2020 року Кабмін прийняв постанову, яка здійснює імплементацію норм закону про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази, обіцянка отримала статус "виконано".

Варто нагадати, що закон про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази, який був прийнятий ще 12 грудня 2019 року, регулює правовідносини щодо виробництва, імпорту, експорту, зберігання, використання, розміщення на ринку та поводження з озоноруйнівними речовинами, фторованими парниковими газами, товарами та обладнанням, які їх містять або використовують, що впливає на озоновий шар та на рівень глобального потепління.

28 грудня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову № 1339 "Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2021 рік". Документ передбачає встановлення переліку контрольованих речовин (озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів), експорт та імпорт яких передбачає ліцензування та переліку товарів і обладнання, що можуть містити озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню (крім товарів та обладнання, що перевозяться у контейнерах з особистими речами) у 2021 році.

Як і передбачалося, Кабмін у шестимісячний строк з дня набрання чинності забезпечив прийняття нормативно-правових актів, передбачених цим законом. Закон запрацював.