Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський пообіцяв у подальшому добудувати в Одесі лабораторію з проведення скринінгу якості води

В інтерв'ю опублікованому 2 жовтня 2020 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив, що у подальшому добудує в Одесі лабораторію з проведення скринінгу якості води.
Виконано
Сказано 2 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://life.liga.net/poyasnennya/interview/roman-abramovskiy-reka-tisa-stala-musoroprovodom-nezakonnyh-svalok-30-000
  • https://mepr.gov.ua/news/36581.html
  • https://mepr.gov.ua/news/36581.html
  • Лист Державного агенства водних ресурсів України від 27 січня 2021 року
  • Лист прес-служби Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 4 березня 2021 року
  • Лист прес-служби Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 4 березня 2021 року
  • Лист прес-служби Міндовкілля від 22 березня 2021 року

Результат

Враховуючи те, що станом на другу половину березня 2021 року в лабораторії з проведення скринінгу якості води, яка знаходиться в Одесі, встановлено необхідне для моніторингу обладнання і вона відповідає необхідним вимогам для проведення державного моніторингу поверхневих вод, обіцянка отримала статус "виконано".

Відповідно до листа Державного агентства водних ресурсів України від 27 січня 2021 року, станом на поточну дату в лабораторії з проведення скринінгу води в Одесі завершено облаштування приміщень лабораторії, виконано заміну вікон, електромереж, замінено водопровідні та вентиляційні мережі та систему опалення. Триває завершальна фаза пуско-налагоджувальних робіт лабораторного обладнання. Запуск в повноцінну роботу для виконання програми діагностичного моніторингу поверхневих вод планується у I кварталі 2021 року.

Відповідно до інформації прес-служби Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 23 березня 2021 року, у березні 2021 року корпорація "LECO" направила спеціаліста в лабораторію з проведення скринінгу якості води, яка знаходиться в Одесі, з метою проведення пусконалагоджувальних робіт. Спеціаліст підтвердив, що лабораторія відповідає необхідним вимогам для проведення державного моніторингу поверхневих вод. Станом на поточну дату монтаж обладнання завершено, і лабораторія може розпочати розробку аналітичних методів.