Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Гришина пообіцяла підвищити зарплатню науковцям

6 серпня 2020 року народний депутат України Юлія Гришина пообіцяла підвищити зарплатню науковцям.
У процесі
Сказано 6 серпня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/j.gryshyna/posts/3195085213920643
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8653
  • https://t.me/Gryshyna_channel/364
  • https://t.me/Gryshyna_channel/365

Результат

15 грудня 2020 року Верховною Радою України було прийнято проєкт Закону про Державний бюджет України на 2021 рік ("за" проголосували 289 депутатів). Юлія Гришина підтримала це рішення.

Щодо підвищення зарплат для всіх бюджетників, у тому числі й освітян та науковців, у бюджеті-2021 Юлія Гришина зазначила, що підвищення мінімальної заробітної плати учителям та викладачам відбудеться у два етапи: з 1 січня — до 6000 грн та з 1 грудня — до 6500 грн. За словами депутата, спекуляції з приводу підвищення зарплат залежали від того факту, що виплати освітянам тісно пов'язані з підвищенням мінімальної заробітної плати, яку довелося перенести з 1 липня до 1 грудня. Отже, народний депутат підсумувала, що зарплата освітянам та науковцям у 2021 році буде підвищена на 30 відсотків.

"Проєкт бюджету передбачає вже з 1 січня, тобто вже ось з цього нового року, підвищення заробітних плат: зараз у нас 5 - буде 6 тисяч гривень. Тобто ось на ці 20 відсотків у всіх бюджетників, у тому числі й освітян підніметься заробітна плата. Ще хочу таке маленьке застереження сказати, тому що багато спілкуюся з людьми, які говорять, що у зв'язку з тим, що ви підняли мінімальну заробітну плату насправді наслідком цього не буде зростання зарплат, оскільки зростання заробітної плати можливе лише тоді, коли підійматися у тарифній сітці тарифні розряди. Тому я хочу для всіх, теж дуже важливо, сказати, що ми, коли підіймати мінімальну заробітну плату з першого вересня, внесли зміни до перехідних прикінцевих положень державного бюджету і передбачили, що підняття мінімальної заробітної плати корелюється з підняттям першого тарифного розряду, тарифної сітки. Тобто коли підійматися мінімальна заробітна плата, одразу тарифна сітка теж підійматися пропорційно", - прокоментувала Юлія Гришина підняття зарплат для освітян у відео.