Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв зареєструвати законопроект про фіскалізацію ФОПів

24 липня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв разом з Ніною Южаніною зареєструвати законопроект про фіскалізацію ФОПів. "Якщо говорити про підприємців тому, що... утиски бізнесу відбуваються. Я вважаю, що зараз даний законопроект, який передбачає фіскалізацію ФОПів, він є не на часі. Він приймався до пандемії коронавірусу... саме тому було відтерміноване введення фіскалізації підприємців до наступного року. Я відповідний зараз законопроект напрацьовую разом з Ніною Южаніною..., який ми зареєструємо консолідовано, який і вирішить ці питання. Зараз треба мінімально здійснювати фіскальний вплив на всі підприємства", - заявив він(відео 37:00-38:15).
Виконано
Сказано 25 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=xSd8otVsFng&feature=youtu.be&t=2226
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69689

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано" оскільки депутат вніс обіцяний законопроект.

18 серпня 2020 року Олександр Качура із своїми колегами зареєстрували проект закону №3993 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців. Законом передбачається збереження змін згідно Закону України 786-IX щодо ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат та запровадження норми, згідно якої у разі реєстрації Книги обліку доходів у встановленому порядку та її щоденного ведення вона буде достатньою підставою для формування показників податкової звітності. Варто додати, що Ніна Южаніна внесла свою версію законопроекту під №3993-1 про внесення до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців.