Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук заявила, що у вересні 2020 року законопроєкт про опозицію буде винесений на голосування

29 липня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук заявила, що у вересні 2020 року законопроєкт про опозицію буде винесений на голосування. "Ми зараз напрацьовуємо законопроект про опозицію, Ви знаєте, він у нас вже майже готовий і у вересні буде винесений до зали", – сказала депутат (відео 28:16 по 28:24).
Не виконано
Сказано 29 липня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/BfnBCzQsJ_8?t=1696
  • https://ua.korrespondent.net/ukraine/4253808-u-vr-nazvaly-terminy-hotovnosti-zakonu-pro-opozytsiui
  • https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/199466.html

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки законопроект про опозицію так і не виносився до зали у вересні 2020 року.

Нагадаємо, 18 липня 2020 року віце-спікер Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила, що закон, який регулює парламентську реформу, вдасться підготувати до вересня.

"Ми почали розробляти закон про опозицію. Причому ми почали розробляти разом з більшістю і з меншістю, всі представники фракцій. До речі, це теж дуже і дуже хороші кроки. Я дуже сподіваюся, що ми його випишемо до наступної сесії Верховної Ради", - зазначила Кондратюк.

11 листопада 2020 року під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука відбулося засідання Робочої групи з підготовки проєкта закону щодо парламентської опозиції, на якому було оголошено про запланований перехід до підготовки первинного драфту цього законопроєкта з 16 листопада 2020 року.

Станом на 30 листопада 2020 року закон про опозицію не було внесено до зали.