Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петрашко у програмі уряду обіцяє залучити інвестиційний капітал для розвитку інноваційних та пріоритетних секторів малого та середнього підприємництва

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко у програмі уряду обіцяє залучити інвестиційний капітал для розвитку інноваційних та пріоритетних секторів малого та середнього підприємництва шляхом створення доступних інструментів залучення інвестицій та запровадження спеціального правового режиму діяльності.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінекономіки
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70298
  • Звіт уряду від 14.04.2021

Результат

В середині травня 2021 року міністр Петрашко написав заяву на звільнення.

З листа Мінекономіки та звіту уряду від квітня 2021 року, стало відомо, що виконання цієї обіцянки передбачено шляхом створення спеціального правового режиму для ІТ індустрії «Дія Сіті». Станом на 15 травня 2021 року Рада ухвалила лише в першому читанні законопроєкт «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Законопроєктом передбачається запровадження низки заходів щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, зокрема спеціального режиму оподаткування резидентів «Дія Сіті» відповідно до податкового законодавства.

Враховуючи те, що обіцяний «інструментарій» для залучення інвестицій не створено, обіцянці присвоєно статус «не виконано».