Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг та збільшення кількості послуг, що надаються в таких центрах.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://thedigital.gov.ua/news/parlament-pidtrimav-initsiativu-mintsifri-shchodo-optimizatsii-roboti-tsnap
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67789
  • https://thedigital.gov.ua/news/dosyagnennya-mintsifri-u-sferi-administrativnikh-poslug
  • https://thedigital.gov.ua/news/dosyagnennya-mintsifri-u-sferi-administrativnikh-poslug

Результат

Вже у 2020 році уряд та Мінцифри здійснили низку вагомих кроків щодо забезпечення розвитку і розширення мережі центрів надання адміністративних послуг, зокрема збільшили кількість послуг, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

В листопаді 2020 року Рада ухвалила ініціативу Мінцифри щодо оптимізації роботи ЦНАП.

Відтепер міські, селищні та сільські ради, що представляють інтереси 1469 територіальних громад, обов'язково створюватимуть ЦНАПи. А ЦНАП, що утворені районними держадміністраціями (за винятком м. Києва), будуть трансформовані. Кабмін отримав повноваження встановлювати критерії територіальної доступності ЦНАП, включаючи територіальні підрозділи та віддалені і пересувні робочі місця адміністраторів. Це дозволить наблизити послуги до людей, щоб вони отримували їх максимально зручно і комфортно. Кількість послуг, які надаються через ЦНАП, збільшується та уніфікується.

Окрім того, у 2020 році за інформацією Мінцифри, мережа ЦНАП зросла (!) до 1269 точок доступу, що на 248 більше ніж у 2019 році. Завдяки цьому понад 1 мільйон жителів отримали доступ до адмінпослуг. Також, у 2020 році було ухвалено 28 актів КМУ. Завдяки цьому вдалося інтегрувати (!) у ЦНАП 37 адміністративних послуг соціального характеру, сервіс «єМалятко», послугу із захисту прав внутрішньо переміщених осіб, надання спеціального статусу, реєстрацію прав та надання дозволу.