Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити новий освітній простір в закладах загальної середньої освіти

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє (програма уряду зобов'язує) створити новий освітній простір в закладах загальної середньої освіти відповідно до принципів мотивувального та креативного дизайну, технологічності та інклюзивності.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/news/sergij-shkarlet-prodovzhennya-reformi-nova-ukrayinska-shkola-rozvitok-inklyuzivnoyi-osviti-i-pozashkillya-sered-prioritetiv-uryadu
  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/programa-prezydenta-velyke-budivnycztvo-v-2020-roczi-golovni-czyfry-ta-fakty/
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1082-20#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/294-20#Text

Результат

У 2020 році у рамках програми президента «Велике будівництво», яку реалізує Міністерство розвитку громад та територій України у співпраці з місцевою владою, будівельно-ремонтні роботи були закінчені у 114 закладах середньої освіти. Створено понад 9,5 тисячі нових учнівських місць і в зручних умовах відтепер навчаються понад 65 тисяч школярів. Станом на II квартал 2021 року тривають будівельно-ремонтні роботи на інших об'єктах, тож «114 шкіл» не межа у створенні нового освітнього простору в закладах загальної середньої освіти.

Під час будівельно-ремонтних робіт дотримувалися/дотримуються принципів мотивувального та креативного дизайну, технологічності та інклюзивності. Як відомо, державна підтримка формування нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведення реконструкцій та капітальних ремонтів будівель (їх частин), споруд закладів загальної середньої освіти здійснюється у рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів». Субвенція для цієї програми у 2020 році складала 2,5 мільярда гривень, 2021 рік – 1 мільярд гривень.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».