Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров у програмі уряду обіцяє створити можливості розбудови волоконно-оптичних мереж шляхом удосконалення законодавства

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у програмі уряду обіцяє створити можливості розбудови волоконно-оптичних мереж шляхом удосконалення законодавства щодо умов роботи провайдерів та доступу до інфраструктури.
У процесі
Сказано 12 червня 2020 р.
Контроль виконання через 5 мiсяцiв.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінцифри
  • Лист прес-служби Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року
  • http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/doccatalog/document?id=245543216

Результат

Відповідно до інформації прес-служби Мінцифри від 29 квітня 2021 року, Міністерство цифрової трансформації визначено як суб'єкт нормування у будівництві об'єктів телекомунікаційних мереж, що стосуються широкосмугового доступу до Інтернету та мобільного зв'язку. У Мінрегіоні затверджено зміни до державної будівельної норми «Автомобільні дороги» стосовно закладання кабельної каналізації електрозв’язку. Також плануються зміни до державних будівельних норм щодо житлових будинків, планування та забудови територій, громадських будинків та споруд, систем протипожежного захисту з метою розвитку мереж широкосмугового доступу до Інтернету.

Відповідно до інформації прес-служби Міністерства цифрової трансформації України від 22 листопада 2021 року, Мінцифри у співпраці з Міненерго розробили зміни до Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об'єкта електроенергетики (зміни набули чинності 12 листопада 2021 року). Наказом передбачено виключення з Методики дискримінаційних пунктів та запровадження пропорційного розподілу плати за доступ.

Аналітичний портал «Слово і діло» направив запит до Міністерства цифрової трансформації України з метою встановлення остаточного статусу обіцянки.