Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити використання цифрової платформи для забезпечення українських суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності актуальною інформацією

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити використання сучасної інтерактивної цифрової платформи для максимально оперативного забезпечення українських суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності актуальною інформацією про стан міжнародних ринків та здійснення пошуку необхідних іноземних партнерів, контрактів, тендерів, виставок тощо.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист МЗС від 19 березня 2021 року
  • https://rei.mfa.gov.ua/

Результат

Відповідно до листа МЗС від 19 березня 2021 року, у контексті виконання пункту Програми діяльності Кабміну, з метою надання інформаційного забезпечення суб’єктам експортної діяльності, опрацювання їх бізнес-пропозицій та сприяння пошуку партнерів Міністерством закордонних справ України розроблено та введено в експлуатацію веб-портал Ради експортерів та інвесторів при МЗС України (https://rei.mfa.gov.ua/).

Для інформування широкого кола іноземних компаній та інвесторів запроваджено функціонування згаданої веб-сторінки англійською, іспанською, французькою, китайською та арабською мовами.

МЗС на постійній основі проводиться робота з наповнення інформацією зазначеного ресурсу, на якому розміщуються інформаційні блоки стосовно ведення експортної діяльності в іноземних країнах, інформація про державні закупівлі, комерційні пропозиції українських виробників, інформаційні матеріали про інвестиційний потенціал України, умови ведення бізнесу, а також інша корисна інформація.

Враховуючи це, обіцянці присвоєно статус «виконано».