Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток туристичного потенціалу

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток туристичного потенціалу.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Звіт уряду
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-kuleba-turyzm-saudivska-aravia/31423404.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/3318702-ukraina-rozvivatime-ozdorovcij-i-dilovij-turizm-iz-saudivskou-aravieu-dart.html
  • https://www.kmu.gov.ua/news/ministerstvo-infrastrukturi-ukrayini-rozpochinaye-velike-budivnictvo-u-sferi-turizmu-ta-kurortiv

Результат

Вже в рамках перших двох років каденції уряду Д. Шмигаля було здійснено низку кроків для забезпечення розвитку туристичного потенціалу: проведено загальнонаціональну комунікаційну кампанію Мандруй Україною; виготовлено та поширено відеоролики охоплення на телеканалах та соціальних мережах 11,4 млн; проведено 7 престурів спільно з місцевими державними адміністраціями; розпочато реалізацію проєкту «Туристичні маршрути України»; внесено зміни до Порядку встановлення категорій готелям; проведено маркетингові кампанії щодо популяризації внутрішнього туризму в Україні; утворено Робочу групу кризового управління в умовах карантину та посилених протиепідемічних заходів.

Також у 2020 році було скасовано візовий режим для туристів з Саудівської Аравії. І у 2021 році після налагодження прямого авіасполучення з країнами Перської затоки до України приїхали тисячі туристів із Саудівської Аравії. За підрахунками експертів 40 тис. туристів відвідало Україну за літо. Триває робота щодо лібералізації візового режиму не лише для громадян, а й усіх резидентів країн Аравійської затоки.

Було оновлено дороги до туристичних магнітів, створена нова навігація та розвинено водні туристичні маршрути.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».