Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток сучасної системи мистецької освіти

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити створення сучасної системи мистецької освіти, у тому числі для менеджерів у сфері культури, що передбачає державну підтримку розвитку наукових досліджень у закладах вищої мистецької освіти, сприяння розвитку системи мистецької освіти протягом життя.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-zvitu-pro-hid-i-rezultati-vikonannya-programi-diyalnosti-kabinetu-ministriv-ukrayini-u-2020-roci-327-140421
  • https://www.facebook.com/MKIPUkraine/posts/2690842591040908

Результат

Державна підтримка розвитку наукових досліджень у закладах вищої мистецької освіти фінансується з держбюджету.

З метою забезпечення створення сучасної системи мистецької освіти, у тому числі для менеджерів у сфері культури, що передбачає державну підтримку розвитку наукових досліджень у закладах вищої мистецької освіти, сприяння розвитку системи мистецької освіти протягом життя було: затверджено Положення про мистецький ліцей; затверджено Концепцію інклюзивної мистецької освіти.

Ухвалено законопроект, який передбачає зменшення ставки ПДВ для культури та креативних індустрій до 7%. Виділено 1 млрд грн для підтримки сфери культури в умовах пандемії. Заклади культури можуть надавати низку послуг, не сплачуючи оренду та витрачаючи 100% зароблених коштів на розвиток власної матеріально-технічної бази. Реалізовано пілотний проект з інклюзивної мистецької освіти в 17 мистецьких школах 12 регioнів.

Враховуючи такі досягнення, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано». У майбутньому рецензія обіцянки може бути розширена.