Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє розширити мережу спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від торгівлі людьми та домашнього насильства

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє розширити мережу спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від торгівлі людьми та домашнього насильства.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінсоцполітики
  • Звіт уряду від 14.04.2021
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0036-21#Text

Результат

Відповідно до інформації Мінсоцполітики та звіту уряду, протягом 2020 року створено 70 спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від торгівлі людьми та домашнього насильства, у 17 областях. Зокрема створено: 9 притулків; 61 мобільна бригада.

Запроваджено субвенцію з державного бюджету у розмірі 274,2 млн грн для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Затверджено Методику оцінки потреб територіальної громади у створенні спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (наказ Мінсоцполітики від 30 листопада 2020 р. № 787).

Розширення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від торгівлі людьми та домашнього насильства, відбуватиметься і в майбутньому, але обіцянці вже можна присвоїти статус «виконано».