Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток базових соціальних послуг на рівні територіальних громад

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити розвиток базових соціальних послуг на рівні територіальних громад.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінсоцполітики
  • https://socgromada.ioc.gov.ua/#serviceList
  • https://www.kmu.gov.ua/news/bilshe-tisyachi-teritorialnih-gromad-priyednalisya-do-programnogo-kompleksu-integrovana-informacijna-sistema-socialna-gromada

Результат

З метою забезпечення розвитку базових соціальних послуг на рівні територіальних громад у 2020/2021 роках забезпечено розширення програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» на 1431 ОТГ. Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» забезпечує прийом заяв та документів від громадян на призначення соціальних допомог, житлових субсидій, пільг за місцем їх проживання та передачу їх в електронному вигляді органам соціального захисту населення, що суттєво спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації, забезпечує зручність для мешканців територіальних громад, особливо віддалених від органів соціального захисту населення. Об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться, приміром, у ЦНАП з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративної послуги соціального характеру.

З січня 2021 року вартість технічного та інформаційно-консультаційного супроводу програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» фінансується за рахунок Міністерства соціальної політики України.

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».