Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє розробити та забезпечити реалізацію довгострокової молодіжної політики шляхом прийняття відповідних нормативно-правових актів

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє розробити та забезпечити реалізацію довгострокової обґрунтованої молодіжної політики шляхом прийняття відповідних нормативно-правових актів.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-shvaliv-nacionalnu-strategiyu-derzhavnoyi-molodizhnoyi-politiki-do-2030-roku
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/94/2021#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text
  • https://sport.gov.ua/npas/pro-utvorennya-robochoyi-grupi-z-pidgotovki-proyektu-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-pro-zatverdzhennya-derzhavnoyi-cilovoyi-socialnoyi-programi-molod-ukrayini-na-2021-2025-roki

Результат

Наприкінці 2020 року уряд схвалив Національну стратегію державної молодіжної політики до 2030 року. Вже в березні 2021 року президент Зеленський затвердив указом цю стратегію (№94/2021).

Стратегію будуть реалізовувати у два етапи. На першому етапі (2021-2022 роки) передбачається: удосконалення НПА щодо забезпечення реалізації державної молодіжної політики, яка відповідає сучасним світовим практикам та забезпечує впровадження ефективних механізмів та інструментів для роботи з молоддю; розроблення та затвердження державних цільових програм, інших програм, які спрямовані на вирішення питань молоді на всіх рівнях урядування. На другому етапі (2022-2030 роки) передбачається: забезпечення ефективного виконання нормативно-правових актів, державних цільових програм, інших програм, спрямованих на вирішення питань молоді на всіх рівнях урядування; виконання міжнародних договорів у молодіжній сфері; проведення оцінки ефективності реалізації молодіжної політики; розроблення за результатами оцінки рекомендацій про становище молоді, їх обговорення і презентація за участю експертів та інших заінтересованих сторін; подальше удосконалення законодавства у сфері молодіжної політики.

Варто зазначити, що відповідно до статті 106 Конституції України, укази Президента України є обов'язковими до виконання. Тож немає підстав вважати, що уряд, ЦОВВ, облдержадміністрації не будуть забезпечувати реалізацію довгострокової молодіжної політики, яка визначена в стратегії.

Окрім того, станом на березень-квітень, на виконання стратегії, в Мінмолодьспорті триває напрацювання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки», яку згодом затвердить уряд.

Враховуючи те, що уряд, Мінмолодьспорт, в рамках першого року після затвердження програми діяльності, забезпечують реалізацію довгострокової молодіжної політики шляхом виконання завдань відповідної стратегії, а також розробленням цільової соцпрограми «Молодь України», обіцянці присвоєно статус «виконано».