Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити збільшення рівня оплати праці, соціальних гарантій для працівників галузі спорту

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє забезпечити збільшення рівня оплати праці, соціальних гарантій для працівників галузі спорту.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-zvitu-pro-hid-i-rezultati-vikonannya-programi-diyalnosti-kabinetu-ministriv-ukrayini-u-2020-roci-327-140421
  • Наказ

Результат

Вже в рамках першого року після затвердження програми діяльності, уряд забезпечив збільшення рівня оплати праці, соціальних гарантій для працівників галузі спорту, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

Відповідно до листа Міністерства молоді та спорту від 30 березня 2021 року, з метою поліпшення соціального захисту тренерів-викладачів, які є «працівниками основної професії» в галузі фізичної культури та спорту, 28 грудня 2020 року затверджено наказ Міністерства молоді та спорту № 2816. Зазначеним наказом уточнено порядок виплати тренерам-викладачам доплати за досягнення їхніми спортсменами високих результатів на головних змаганнях в ситуації, коли порушується періодичність проведення таких змагань внаслідок, наприклад, епідемії.

24 лютого 2021 року за поданням Міністерства молоді та спорту затверджено постанову Кабміну № 135, якою підвищено рівень оплати праці працівників Укрспортзабезпечення шляхом застосування додаткових коефіцієнтів підвищення під час визначення граничних розмірів посадових окладів працівників установи.

Міністерством молоді та спорту затверджено наказ від 16 березня 2021 року № 805, яким у 2021 році двічі підвищуватимуться посадові оклади (ставки заробітної плати, тарифні ставки) працівників бюджетних установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту, молодіжних центрів – з 1 січня та з 1 грудня.

З метою поліпшення соціального захисту тренерів-викладачів в сфері фізичної культури та спорту: в рамках поетапного збільшення заробітних плат тренерам у 2020 році витрати на заробітну плату тренерів-викладачів збільшено на 37,7 % та складають 2,1 млрд гривень.